Sunday, May 3, 2015

Flexitarian: The New Vegetarian?

Flexitarian: The New Vegetarian?

Aku meat. Aku karnivora mbalek maneh ing kasunyatan. Steak T-balung, wentis saka Lamb, Pork padharan, sampeyan jeneng iku. Aku tau kagungan sesambetan clandestine karo Duck lan aku duwe Fantasi ambalan bab Bear burger. Ya aku flexitarian, kang tegese aku ora weruh akeh iki kanca lawas maneh. Mbok sampeyan ora menowo karo apa flexitarian punika. A flexitarian urip ing lemah tengah antarane omnivora lan vegetarian. Diet spektrum saka karnivora ing adoh ngiwa, ngiring dening omnivora, flexitarian, vegetarian lan vegan ing sisih tengen adoh. A flexitarian punika centrist halal ing donya extremes culinary; saka obsesi cepet-pangan kanggo dadi-disebut "gawe resik" dieting, flexitarians sing Moderate saka Bunch.

Nalisir claims saka sawetara kanca vegetarian saka mine, manungsa bener dirancang kanggo mangan daging. Kita medhak saka kethèk (omnivores) lan sadawaning sajarah paling masyarakat wis migunaaké meat lan protein iwak kanggo paling sethithik bagean kabutuhan halal sing. Daging uga sumber protein lengkap kang luwih angel kanggo njaluk bantuan saka sumber-sumber sayur-sayuran. Sakniki Nanging iku gampang ilang ngarsane saka carane akeh daging kita padha dirancang kanggo mangan mungsuh carane akeh daging kita saiki mangan. Kita padha dirancang kanggo mangan daging - malah kuwi abang - nanging ora kaping pindho utawa kaping telu dina, saben dina. Nganti abad rong puloh nalika tani industri wiwit dominasi chain pangan kita, kanggo meat paling kulawarga iki dadi biasane ing bagian cilik lan dianggep soko saka welas. Saindhenging akeh saka meat sajarah manungsa wis kemewahan kanggo paling.

Minangka mantan bobot lifter sangsara karo protein-neurosis, ngowahi flexitarian ana chore gampang. Aku wis kahanan kanggo gambar meal minangka Piece amba saka meat ngiring dening karbohidrat lan banjur sawetara VegeS ing sisih, nanging mung yen aku kamar. Sadhar aku bisa nggawe panganan sampurna marem lan éca tanpa meat minangka lintang njupuk sawetara wektu. Aku bener wis sinau apa "wareg" felt kaya. Nganti taun kepungkur sandi weteng sumurup mung rong negara, kaliren lan diiseni. Apa wiwit kanggo ngganti perspektif ana ing buku brilliantly bisa diwaca lan ringkes Ing nimbali Food dening Michael Pollan. "Mangan Pangan, ora akeh, lan biasane tetanduran" iku dictum prasaja lan elegan kang ngethok liwat kebingungan lan Paragoge kadhangkala disengojo saka ilmu nutrisi.

Mangan panganan (minangka ing woh-wohan, sayuran, kabèh pari-parian, perkakas, iwak, lan sapiturute) ditetepake minangka tindakan sing bener sing wutuh pangan saka farm. Ora "produk" sing asale saka pabrik. Ora kakehan, amarga apa bisa dadi nglarakake ing keluwihan. Lan mangan biasane tetanduran, iki salah siji akeh wong bisa nemokake aneh. Ing pet saka iku kita ing Amérika Lor mangan akeh banget daging lan wiji (pari-parian ing roti, lan pasta, lan sapiturute) lan ora cukup godhong (sayuran non-pati). Tjubo saka meat minangka sajian sisih.

Akeh bagian cilik saka meat tegese sampeyan bisa saged sijine meat luwih apik kualitas ing piring Panjenengan. Aku uga wis ketemu kang flexitarian wis buktiaken dadi kurang larang ing umum. Iku cantik akeh njupuk cepet-pangan metu saka rumus, lan meat biasane iku bagéan sing paling larang Bill Grosir.

Kang flexitarian supaya adoh wis buktiaken lelampahan ngagetne. Minangka aturan aku mung mangan daging abang mung sapisan ing rembulan biru, nanging gedhe surprise aku ora kantun iku. Masak karo kurang daging ingkang sampun kaparingaken kula alesan kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo roso Aku sijine ing piring lan dipeksa kula kanggo njembarake Horizons Culinary sandi. Aku wis katutup persil saka sayuran anyar gedhe kaya Bok Choy lan Swiss Chard, lan roso anyar kaya Ginger lan Rica. Dadi carane akeh daging ora flexitarian sing kena dipangan? Minangka dadi metu babagan 4-5 servings saben minggu, utawa sethitik kurang saka sapisan saben dina. A bantu saka meat iki dina iki babagan 4-6oz saka pitik utawa iwak, owah-owahan gedhe saka dina karnivora sandi.

Aku aran beda kang flexitarian, aku aran korek lan Colloquial Idioms paling wektu. Aku bakal ngakeni bilih saliyane kang karnivora mbalek maneh aku eater serius. Aku saestu tresna ing tumindak kang mangan lan ana pisanan wedi sing nglereni cara bali ing jumlah saka meat aku mangan bakal ninggalake kula kroso luwe lan unsatisfied. Supaya sampeyan bisa mbayangno carane seneng aku ana kanggo nemokake yen aku nggawe Milano pilaf beras Spicey karo ton saka VegeS, perkakas lan Jamu (contone) aku bisa nemen mbukak munggah tanpa kroso kaya sendok greasy sesampunipun. Aku uga nemokake setir sing cetha saka abang meat ngidini kula kanggo nggunakake liyane kathah butter lan lenga zaitun tanpa entuk sembarang bobot bayangan (soko aku apik ing).

Sopo wae sing sumurup kula setahun kepungkur mesthi ngguyu metu swara ing pikiraken kula menehi munggah abang meat, nggawe sandwiches vegetarian utawa njupuk rong jajanan metu saka pitik susu. Apa bisa ngomong, aku wis ngguyu dhewe. Nanging ing kene aku meh taun lan aku wis tau felt luwih apik. Aku isih tresna daging, nanging ing moderat. Meat abang anggur nggoleki sandi, supaya sante ing kesempatan khusus. Iku gampang kanggo miwiti, aku mung Cut bali sethitik siji meal ing wektu, mbuwang ing dina vegetarian saben sapisan ing nalika, lan cepet saka aku temen maujud aku miwiti kumpul semangat. Cantik rauh aku iki looking nerusake kanggo vegetarian nglakoake-Fry lan sandwiches.

Aku ora ngerti carane akeh fellow flexitarians ana metu ana, nanging klub punika temtunipun akeh. Iku bagéyan saka paket kutha modern mlaku, Yoga lan tèh ijo. Tau ing wildest impen kawula aku ndeleng dhewe njagong mudhun lila menyang vegetarian nglakoake-Fry. Banjur maneh aku tau digambarke dhewe mengkono Yoga salah siji, nganti aku nampa iku. Aku meat, lan aku flexitarian a.

No comments:

Post a Comment